Κατώγι Αβέρωφ Λευκό

Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλιακός

Τύπος κρασιού: Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Ροδίτης 50%, Chardonnay 30%, Μοσχάτο 20%
Περιοχή: Ιδιόκτητοι και μακροχρόνια συνεργαζόμενοι αμπελώνες σε Μακεδονία.
Φορτίο αμπελώνων : μέχρι 900 κιλά ανά στρέμμα.
Τρύγος: Από τέλη Αυγούστου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για λίγες ώρες. Χωριστή ζύμωση για κάθε ποικιλία. Ζύμωση του γλεύκους σε θερμοκρασίες μέχρι 15οC. Μεταζυμωτικά ο νέος οίνος ωριμάζει για μερικές εβδομάδες πάνω στις οινολάσπες του.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα ελαφρύ αχυροκίτρινο. Ο ευχάριστος νεανικός του χαρακτήρας εκφράζει αρώματα φρούτων και λουλουδιών, και συνδυάζει τη δροσερή οξύτητα και την καλοδομημένη αίσθηση στο στόμα.
Συνοδεύει: Ζυμαρικά, θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια
Αλκοολικός βαθμός: 12.5%